Şeful diplomaţiei române a afirmat, în marja Consiliului Afaceri Externe, că în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor pentru R. Moldova se respectă termenele convenite.

'Vestea bună este că LIBE, comisia Parlamentului European, va vota pe 12 februarie şi sperăm ca înainte chiar de finalul lunii februarie plenul Parlamentul European să se pronunţe. Urmează după aceea o procedură simplificată, nu va mai fi acel trialog, este o procedură simplificată şi, odată cu confirmarea poziţiei de către Consiliu, după votul pozitiv – sperăm masiv – al PE, practic urmează procedura de publicare în Jurnalul Oficial al UE şi, 20 de zile după publicare, măsura intră în vigoare', a spus Titus Corlăţean.

Ministrul român de externe a coprezidat luni, împreună cu ministrul francez pentru afaceri europene, Thierry Repentin, a opta reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM).

Şeful diplomaţiei române nu a avansat un termen privind momentul în care liberalizarea vizelor va deveni efectivă, dar a precizat că, 'dacă toate lucrurile merg conform calendarului, conform celor stabilite, în câteva luni cetăţenii moldoveni vor putea să circule liber în UE'.

Comisia Europeană a propus liberalizarea vizelor pentru R. Moldova în noiembrie 2013, chiar înaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: