Acesta este un semn îngrijorător, exporturile statului sud-coreean fiind reprezentative pentru importurile din întreaga lume.

Coreea este un mare producător de produse, de la automobile și petrochimice la electronice, cum ar fi PC-uri și dispozitive mobile.

"Țara a fost mult timp un indice de încredere, a declarat pentru Reuters Frederic Neumann de la HSBC.

Prăbuşirea globală, potrivit Bloomberg, arată astfel: China: -7,6%, Europa: -7,7%, Japonia: -20,9%, ASEAN: -3%, SUA: -3,4%, America Latină: -19,3%.

China, a doua mare economie a lumii, este cel mai mare client al statului coreean. Și în timp ce mulți experți sunt sceptici în privinţa fiabilităţii datelor comerciale oficiale ale Chinei, puțini se îndoiesc de calitatea datelor privind Coreea de Sud.

"În ultimul deceniu, China a fost un factor de creștere important pentru Coreea", a declarat marţi Sharon Lam de la Morgan Stanley.

"Exportatorii coreeni sunt mândri de succesul lor în China, așa cum o dovedește faptul că statul coreean a depășit Japonia pentru a deveni sursa numărul 1 de de import a Chinei, din 2013. Succesul Coreei pe piaţa chineză a fost caracterizat de eforturile sale privind brandul, tehnologia și marketingul. Din păcate, China nu este mai este un factor pozitiv pentru Coreea și, de fapt, a devenit o povară negativă.", a mai spus Lam.