"Preşedintele chinez Xi a declarat că intensifică sancţiunile contra Coreei de Nord", a scris Donald Trump, pe Twitter, din Hanoi, penultima etapă a turneului său asiatic.

În cadrul vizitei de joi la Beijing, preşedintele american i-a cerut lui Xi Jinping să crească presiunea asupra regimului nord-coreean, care a efectuat, la începutul lunii septembrie, un nou test nuclear, conform Agerpres.

"China poate rezolva această problemă uşor şi rapid", arăta Trump, avându-l alături de omologul său chinez.

Într-un alt tweet postat duminică, preşedintele american s-a referit direct la liderul de la Phenian. "De ce m-ar insulta Kim Jong-Un spunându-mi "bătrân", când eu nu i-aş spune niciodată "scund şi gras"? Da, încerc din răsputeri să fiu prieten cu el – şi poate într-o zi se va întâmpla !", a scris Trump.

Pe acelaşi subiect, preşedintele american a precizat, potrivit Reuters, că ar fi posibil să se împrietenească într-o bună zi cu liderul nord-coreean şi că asta ar fi "foarte, foarte frumos", dar nu ştie dacă se va întâmpla aşa ceva.

Întrebat la o conferinţă de presă în Vietnam dacă s-ar vedea prieten cu Kim, Trump a răspuns: "Ar fi straniu să se întâmple asta, dar e o posibilitate".

Totodată, el s-a referit, într-o altă postare, şi la Rusia, întrebându-se când toţi cei "plini de ură şi proşti" îşi vor da seama că "a avea o relaţie bună cu Rusia este un lucru bun, nu unul rău".

"(…) Vreau să rezolv Coreea de Nord, Siria, Ucraina, terorismul, iar Rusia poate ajuta foarte mult", a mai apreciat liderul de la Casa Albă, citat de AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat sâmbătă că omologul său rus, Vladimir Putin, i-a spus că "nu s-a amestecat" în alegerile prezidenţiale americane, în cursul unui schimb de cuvinte între cei doi şefi de stat la Da Nang, în Vietnam, unde au participat la summitul APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific).

"El mi-a spus că nu s-a amestecat deloc în alegerile noastre", a indicat preşedintele american jurnaliştilor la bordul Air Force One în cursul zborului de la Da Nang la Hanoi.

"De fiecare dată când mă vede, el îmi spune:'Nu am făcut asta' şi eu îl cred într-adevăr când mi-o spune", a adăugat preşedintele american.

La câteva ore după declaraţiile lui Trump, CIA a precizat că precedentele sale "concluzii" în privinţa acuzaţiilor la adresa Rusiei "nu s-au schimbat".

"Cred foarte mult în agenţiile noastre de informaţii", a răspuns ulterior, pe acest subiect, duminică, în Vietnam, într-o conferinţă de presă, Donald Trump, citat de Reuters.