Săptămâna trecută, Tillerson a afirmat că Washingtonul este pregătit să poarte discuţii cu Phenianul fără condiţii prealabile, ulterior adăugând că Coreea de Nord trebuie să renunţe la ”comportamentul ameninţător” înainte să se aşeze la masa negocierilor.

Rodong Sinmun, publicaţia oficială a regimului de la Phenian, a relatat, marţi, că Coreea de Nord nu şi-a schimbat obiectivul de a-şi completa arsenalul nuclear, în pofida apelurilor lansate de SUA pentru a iniţia un dialog.

”SUA încearcă să transfere responsabilitatea pentru tensiunile din Peninsula Coreea către noi, folosindu-se de această ofensivă. Apelurile la dialog reprezintă intenţia SUA de a manipula rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, ce ar putea include şi o blocadă maritimă, dacă nu acceptăm dialogul cu scopul abandonării programului nuclear”, scrie Rodong Sinmun.

Potrivit sursei citate, Coreea de Nord a exprimat clar că programele sale nucleare şi balistice nu sunt negociabile, dacă SUA nu-şi schimbă politica ”ostilă” faţă de Coreea de Nord.

”Nu există nicio schimbare în poziţia noastră şi nu vom da niciun centimetru înapoi în drumul de a întări forţa noastră nucleară”, adaugă publicaţia oficială a regimului de la Phenian.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi a unor exerciţii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. "În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.