Lovitura insulei din vestul pacificului ar putea fi "pusă în aplicare în mod simultan sau consecutiv" în orice moment. Operațiunea va fi pusă în aplicare după ce comandantul suprem al forței nucleare, președintele Kim Jong-Un, va lua o decizie, se arată în știrea preluată de Reuters, AFP și Yonhap.

Agenția oficială de presă KCNA a difuzat informația în engleză, menționând faptul că planul se referă la "aprinderea unui foc care să învăluie zona din zona Guam, cu ajutorul rachetei balistice strategice cu rază medie-lungă Hwasong-12".

Bazele militare ale SUA din insulă trebuie ținute sub control de către Coreea de Nord. Și baza aeriană Anderson, utilizată de bombardierele strategice ale SUA, trebuie ținută sub observație.

Capitala Coreei ar putea lansa o operațiune preventivă dacă Statele Unite dau semne de provocare, a anunțat un alt purtător de cuvânt militar.

Președintele american Donald Trump le-a atras atenția nord-coreenilor, prin presă, că "ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite. Li se va face față cu foc și furie cum n-a mai văzut lumea". Informațiile legate de planul Coreei de Nord au fost făcute publice la doar câteva ore după declarația lu Trump.