Pentru copiii care suferă de boli rare, tratamentele fie sunt prea scumpe, fie sunt inexistente. Realitatea este tristă, însă mulți oameni își văd copiii cum se sting sub ochii lor.

Să obțină tratamentul care le face viața mai ușoară este visul multor copii din România și al părinților lor. Autoritățile nu știu cu exactitate câți pacienți suferă de boli rare. În căutarea unei speranțe, cei care își permit pleacă din țară, ceilalți rămân neputincioși.

În România sunt periodic crize de medicamente, pentru că niciun ministru al Sănătății nu a reușit să ia măsurile potrivite, pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. În luna martie a acestui an a fost criză de imunoglobulină. Un pacient a decedat, pentru că nu avea tratament. Medicamentele pentru bolnavii de cancer sunt un alt exemplu, iar acum pentru bolile rare.

Nu lipsesc numai medicamente inovatoare și scumpe. Criza din sistemul de sănătate o simt pacienții din momentul în care intră pe ușa medicului de familie, scrie digi24.

Din 2015, de pe piața din România au dispărut au dispărut 2000 de medicamente. Prețul scăzut pe care statul român îl oferă producătorilor și taxa clwback sunt principalele cauze. Ministerul Sănătății încearcă să rezolve aceste probleme.


Te-ar putea interesa și: