Cele două companii au semnat în luna aprilie a acestui an o scrisoare de intenţie în acest sens şi au demarat negocierile contractuale pentru formarea unui joint venture cu participaţie egală: 50%. Negocierile urmează a fi finalizate în primul semestru al anului 2011, iar producţia comună va începe în anul 2012.
Conform celor două companii, Daimler și Bosch „doresc ca prin unirea competenţelor lor să accelereze progresul în dezvoltarea sistemelor de tracţiune şi să aibă o colaborare fructuoasă”.
În scrisoarea de intenție se menționează că „producţia comună urmează să înceapă din anul 2012, iar montarea motoarelor electrice la autovehiculele Mercedes-Benz şi Smart este planificată tot pentru 2012. Vânzarea către alţi producători auto va fi efectuată exclusiv de către compania Bosch. Activităţile comune urmează să se desfăşoare în regiunea Stuttgart şi la Hildesheim”.
Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2010, grupul Bosch, având circa 283.500 de angajaţi, a avut vânzări de aproximativ 47,3 miliarde de euro, în domeniile echipamentelor pentru autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum şi echipamentelor pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 300 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări.
Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Compania a cheltuit în 2010 aproximativ patru miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat aproximativ 3.800 de patente pe plan internaţional