Discovery a difuzat recent un documentar despre unul dintre cei inteligenti escroci ai lumii, pe urmele caruia politia din mai marile metropole a umblat ani i sir. Pe numele lui Barry Edward Gray, dar cunoscut ca Joe Flynn, a reusit sa-i pacaleasca si pe reporterii Evenimentului Zilei, pe vremea directoratului lui Ion Cristoiu.
Pornind de la o informatie aparuta i ziare, Flyn fabrica versiuni pentru naivii bogati. „N-am luat niciodata decit de la cei cu bani”, declara Flyn la Discovery. Flyn mirosea acele informatii i spatele carora se puteau construi scenarii care sa-i intereseze pe oamenii cu bani. S-a dovedit ca acestia au fost nu numai interesati, dar si foarte dispusi sa plateasca. Flyn a fost platit i felul acesta de companii mari din toata lumea, banci, societati de asigurari, redactii si a pacalit ani i sir politia internationala, care i-a pierdut urma i nenumarate rinduri. A fost bagat la racoare i 1997, dar a iesit i mai putin de doi ani.
Redactorilor de la Evenimentul Zilei, escrocul le-a aruncat nada informatiilor despre conturile lui Ceausescu. Cetateanul „elvetian” era dispus sa ofere informatiile contra unui onorariu de citeva mii de dolari. A cerut atit cit sa „i se acopere cheltuielile facute pentru obtinerea informatiilor”. L-au contactat, din partea lui Cristoiu, Ioana L