"Obiectivul nostru este de a ajunge la un prim acord în această săptămână, dacă este posibil, ori săptămâna viitoare cel mai târziu", a declarat Alexis Tsipras într-un interviu acordat postului grec de televiziune Star TV.

"Consider că suntem aproape de acesta", a adăugat el.

În timp ce conturile Greciei se golesc, negocierile în vederea plăţii ultimei tranşe de 7,2 miliarde de euro din împrumutul acordat de UE se prelungesc la infinit.

Atena a anunţat luni remanierea echipei sale de experţi în vederea unei comunicări mai eficiente cu Bruxelles-ul. Şi, potrivit unor informaţii apărute în presă, ţara se îndreaptă spre un compromis cu creditorii săi.

Alexis Tsipras a afirmat la Star TV că guvernul elen este pregătit să ia în considerare un anumit număr de privatizări.

El a precizat că executivul caută să se înscrie în acorduri de parteneriat, în special pentru administrarea portului Pireu. Beijingul şi-a manifestat iritarea în urma punerii în cauză a privatizării acestei infrastructuri de către guvernul stângii radicale.

"Vor fi concesiile noastre în cazul unui acord", a ţinut să sublinieze prim-ministrul Greciei.

El a avertizat că, dacă finanţatorii vor împinge guvernul spre un acord în contradicţie cu promisiunile sale electorale, chestiunea va fi tranşată prin referendum.

"Dacă mă voi găsi în faţa unui acord dincolo de limitele mandatului meu, nu voi avea altă opţiune, iar poporul va decide", a mai afirmat Alexis Tsipras, arătându-se "convins că, totuşi, nu se va ajunge la asta". AGERPRES