Potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres, din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor Direcţia Generală Audit din cadrul MAI a efectuat, în perioada 14-18 noiembrie, o misiune de audit în scopul determinării faptice a stocurilor de carburanţi, a modului de ţinere a activităţii contabile, precum şi a executării inventarierii carburanţilor în cadrul unităţilor ministerului.

În cadrul controlului s-a constatat o lipsă de 24,3 tone de benzină şi 8 tone de motorină la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatată, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a ordonat Direcţiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuarea cercetării în vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea.

De asemenea, s-au constatat lipsuri de 13,34 tone benzină şi 3,5 tone motorină la IPJ Arad, lipsă aflată în cercetarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, 0,9 tone benzină şi 9,16 tone motorină la ISU Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, 2 tone benzină şi 3,76 tone motorină la ISU Braşov pentru care a fost sesizat Parchetul Militar Braşov şi 0,8 tone benzină la IPF Timiş, lipsă aflată în cercetare de către organele unităţii.

Totodată, s-au constatat deficienţe în ţinerea şi înregistrarea în contabilitate a cantităţii de carburanţi, în modul de executare a inventarierilor lunare, precum şi a modului de depozitare a carburanţilor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dispus structurilor de specialitate şi inspectoratelor generale măsuri administrative şi organizatorice pentru remedierea deficienţelor constatate şi pentru stabilirea responsabilităţilor.