"Reforma asistenţei sociale va duce la o mai judicioasă cheltuire a banului public, precum şi la direcţionarea resurselor către persoanele care au cu adevărat nevoie şi la eliminarea celor care fraudează astăzi sistemul", a spus ministrul muncii.

Ministrul a mai spus că printr-o verificare judicioasă a plăților făcute de către Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale de la Ministerul Muncii, cu agenţiile din judeţe, s-au redus sumele la jumătate. În total a rezultat până acum, la rectificarea bugetară, o economie de 536 milioane lei.

Referindu-se la un alt domeniu în care controlul riguros a dat rezultate, Sulfina Barbu a arătat că prin control şi proceduri foarte clare institutul pentru invaliditate din subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice a detensionat 15.000 de persoane cu un grad oarecare de invaliditate, în ultimul an.
"Cred că statul trebuie să sprijine familia pentru recuperarea copilului iar statul este obligat – dacă familia nu are posibilităţi – să sprijine tânărul cu o dizabilitate ca să meargă spre piaţa muncii", a spus Sulfina Barbu.
Sursa: Agerpres