Tribunalul Cluj a dispus arestarea la domiciliu a omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie şi SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriş, şef Serviciu Automotoare şi ulterior director de tracţiune în cadrul SNTFC CFR Călători, şi a altor cinci persoane într-un dosar de corupţie privind activităţi de transport feroviar.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Simona Trestian, a declarat, citat de Agerpres, că măsura arestării la domiciliu a fost luată pentru 30 de zile. Printre persoanele aflate în arest la domiciliu se află şi Laurenţiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA – Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată. Ceilalţi patru arestaţi sunt: Kinga Mădărăşan, director general SC Transferoviar Grup, Adrian Ştefan, director de infrastructură al aceleiaşi firme, Georgel Mihuţ, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Bărbăcuţi, director general SC Remarul 16 Februarie.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Mitică este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi mai multe infracţiuni de dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă, la dare de mită şi la spălare de bani, majoritatea în formă continuată, iar Teodor Gravriş, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani, toate în formă continuată.