Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii au verificat 139 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.400 de lei. De asemenea, a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Dintre sancţiunile aplicate, 31 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 7 pentru încălcarea altor acte normative.

Totodată, pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Într-unul dintre cazuri, în jurul orei 14.30, poliţiştii au depistat un bărbat, din Tulcea, care efectua transport de persoane (8 pasageri), pe relaţia Tulcea – Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, fără respectarea prevederilor legale.

Cel în cauză este cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, faptă incriminată de Codul Penal.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare, menţionează sursa citată.

AGERPRES