"Vreau să fac o clarificare la intervenţia făcută de ministrul delegat care a venit aici, a arătat două Monitoare din 2010 şi 2014, susţinând în faţa Parlamentului că nu era necesară această intervenţie, că nu exista niciun risc al creşterii preţurilor de la 1 ianuarie întrucât în conformitate cu aceste Monitoare preţurile în baza acelor metodologii iau în calcul media consumului şi preţurilor din ultimele 12 luni, iar Autoritatea de Reglementare a stabilit preţurile pentru 2015", a spus președintele Comisiei pentru industrie și servicii.

El a continuat, precizând că  "este o dezinformare, nu înţeleg de ce o face domnul ministru delegat şi eu sunt obligat să vin să spun acest lucru în faţa plenului pentru că noi, Comisia pentru industrii, având în vedere informaţiile primite de la toţi producătorii de energie termică şi mai ales cei în co-generare de înaltă eficienţă din România, ne-au atenţionat că de la 1 ianuarie creşte preţul gazelor naturale de la 53 la 90 de lei şi subvenţia pentru anul 2015 se ridică a 500 de milioane de lei, adică mai bine de 100 de milioane de euro".

Potrivit lui Iancu majorarea preţurilor de la 1 ianuarie 2015 ar fi dus în faliment toţi producătorii de energie termică din România şi ar fi pus în pericol alimentarea consumatorilor, motiv pentru care comisia a dezbătut în regim de urgenţă ordonanţa. "Eu nu aş fi avut nicio intervenţie contrară dacă nu s-ar fi făcut o afirmaţie mincinoasă care de fapt a atacat Parlamentul, punându-ne pe noi într-o situaţie delicată în faţa populaţiei deşi noi am salvat situaţia într-un cuvânt", a menţionat Iancu.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat miercuri că nu a existat niciodată riscul creşterii preţului la energie termică de la 1 ianuarie 2015.

"În Monitorul Oficial din data de 4 noiembrie (…) Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a publicat preţurile la energia termică valabile pentru anul 2015 conform metodologiei în vigoare, metodologie care ţine cont de preţurile la combustibili din anul 2013 şi anul 2014. Deci, niciodată nu s-a pus această problemă, în rest de a creşte preţurile la energie termică niciodată nu a existat acest risc", a spus ministrul Răzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.