Companiile Romprest Service si PA&CO nu sunt inca in masura sa demareze activitatile de deszapezire pentru autostrazile A1 si A2, contractul cu autoritatea responsabila nefiind semnat pana la acest moment, ca urmare a contestarii rezultatului licitatiei. Desi au fost declarate castigatoare in urma licitatiei organizate in decembrie 2007, la care au participat in consortiu, cele doua firme nu au momentan nicio responsabilitate si obligatie legala pentru deszapezirea si intretinerea pe timp de iarna a autostrazilor A1 si A2.

Pana la solutionarea contestatiei si eventuala semnare a contractului cu Romprest Service si PA&CO, actiunile de deszapezire si intretinere in sezonul rece raman in grija autoritatilor care administreaza autostrazile.

Romprest Service si PA&CO sunt pregatite operational sa intervina in orice moment cu resursele necesare si specifice activitatilor de deszapezire pe cele doua autostrazi. Actiunile de deszapezire vor demara insa efectiv numai la semnarea contractului si dupa primirea ordinului de incepere a activitatii.

Data: 15 ianuarie 2008

Sursa: Romprest