Ziua de astazi este una plina de cresteri pe bursa de la Bucuresti. Toti indicii au fost crestere, in special BET-Fi care inregistreaza +14,04%. Patru companii au inregistrat un plus de 15%: Amonil (AMO), Biofarm (BIO), Rompetrol Rafinare (RRC) si SIF1. Scaderile nu au fost la fel de senzationale, cea mai mare de pe piata principala fiind Mecanica Ceahlau (MECF) cu -5,41%.

In afara de cresterea surprinzatoare a indicelui SIF-urilor, restul de indici au avut castiguri de cel putin cinci procente, dupa cum urmeaza:
– BET: +7,13%
– BET-C: +5,85%
– BET-NG: +10,66%

Cresterea atat de consistenta de la indicele energetic se datoreaza faptului ca cele patru titluri cu o pondere semnificativa au inregistrat cresteri de peste 10% (Petrom, Rompetrol Rafinare si Transelectrica), iar Transgaz a marca un plus de 7,05%.

Pe plan european, bursele au mers chiar mai bine decat ieri, pentur cei care asteptau de mult sa vanda. Pana la aceasta ora, cele mai consistente cresteri au fost in Austria (+6,03%), Suedia (+6,36%) si Norvegia (+6,27%).  O crestere asemanatoare s-a inregistrat si in Japonia, unde piata continua sa urce, astazi marcand un profit de 6,27%.