Astfel, utilizatorii industriali consumă în luna martie doar 21% gaze de import, faţă de 26%, cât calculase iniţial ANRE, potrivit unor documente ale instituţiei. Restul de 79% din consum va proveni din producţie internă, faţă de o cotă de 74% prevăzută la finele lunii februarie, când ANRE a făcut primele calcule pentru martie.

De asemenea, populaţia şi termocentralele care livrează agent termic clienţilor casnici vor consuma doar 5% gaze de import în luna martie, iar restul de 95% va proveni din producţia internă a României. Aceste procente nu au fost schimbate faţă de calculele iniţiale.

În schimb, a fost redusă estimarea privind cererea totală de gaze. Prin urmare, în luna martie, consumul naţional total va fi doar 14,4 milioane de MWh, faţă de 16,4 milioane de MWh, cât era prevăzut iniţial.

Consumatorii de pe piaţa reglementată vor utiliza 6,1 milioane de MWh, faţă de estimarea anterioară de 6,9 milioane de MWh.

În acelaşi timp, industria va utiliza doar 6,8 milioane de MWh, în scădere de la 7,6 milioane de MWh.

Consumul propriu tehnologic al instalaţiilor este estimat la 922.515 MWh, în timp ce alţi 543.085 MWh vor fi utilizaţi de Petrom şi Romgaz pentru centralele proprii de producere a energiei electrice din gaze de la Brazi, respectiv Iernut. (Sursa: Agerpres)