„Vrem să credem că soluţia politică de nominalizare a noii echipe guvernamentale va fi una promovată rapid şi cu suficiente argumente care să nu blocheze, din punct de vedere politic, pe de o parte aprobarea bugetului pentru anul viitor şi pe de altă parte proiectele legislative deja începute. Mă refer la pachetul de legi privind achiziţiile publice, condiţii contractuale FIDIC (Federaţia Internaţionala a Inginerilor Consultanţi, n.red.), care sunt foarte importante şi condiţionează fluidizarea finanţărilor din programele operaţional sectoriale. Aceste pachete legislative trebuie să intre în vigoare la începutul anului viitor“, a declarat pentru Capital Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

El spune că acestea sunt principalele riscuri care ar putea apărea după ce astăzi guvernul Victor Ponta şi-a depus mandatul.

„Aş vrea să fim optimişti şi să credem că echipa care va primi mandatul de guvernare interimară, până la alegerile de anul viitor, va intra rapid în dispozitiv şi va puncta la aceste capitole. Este esenţial ca bugetul să fie aprobat. El trebuia să intre deja în dezbatere parlamentară, dar nu ştim ce se întâmplă şi am vrea să vedem care sunt sumele propuse pentru investiţii în 2016“, spune Plosceanu.