Gică Hagi a răsuflat ușurat. Se construiește stadionul

Începe construcția noului stadion din Constanța, spre bucuria lui Gică Hagi, acționarul grupării de la malul mării. Stadionul de 100 de milioane de euro a fost în pericol pentru câteva luni din cauza unor acțiuni depuse în instanță de firmele care s-au duelat pentru câștigarea construcției. Lupta în instanță între firmele care au licitat pentru proiect s-a terminat definitiv.

Vechiul stadion din Constanța a fost demolat încă din vară. Construcția a întârziat să înceapă din cauza luptei între firmele care s-au luptat la licitație să asigure construirea. La licitație s-au înscris două asocieri de firme: Construcții Erbașu SA (București) – Tracon SRL, într-o tabără, iar în cealaltă SSAB AG SA (Bacău) – Metag Inșaat Ticaret AȘ – Atelier Unbuilt SRL.

La câteva zile de când primele buldozere au venit să pună la pământ tribunele arenei, CNI a respins ca inacceptabilă oferta SSAB AG. CNI a anunțat drept câștigătoare oferta concurentă, a „dublei” Erbașu – Tracon. Iar valoarea contractului era de 379.052.265,44 de lei plus TVA, adică 76,5 milioane de euro.

Motivarea CNI a fost legată de anumite greșeli de completare a unor fișe de către cei de la SSAB, a scris ordinea.ro. SSAB AG a atacat în instață decizia, însă a pierdut. Astfel asocierea de firme Erbașu – Tracon poate începe treaba.

 

stadion constanta
Macheta stadionului din Constanța. SURSA Foto: Facebook

Noul complex sportiv care poartă numele lui Gică Hagi va cuprinde următoarele: o arenă de fotbal cu o capacitate de 18.190 locuri, un teren de antrenament pentru fotbal și o pistă de atletism cu 6 culoare omologată pentru competiții interne și internaționale având o tribună cu capacitatea de circa 1.000 de locuri, plus o clădire destinată vestiarelor echipelor de fotbal si atletism.

Începe construcția și la Pitești

Un alt stadion care poartă numele unui fotbalist legendar poate începe să fie construit. Este vorba despre Stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. Guvernul României a aprobat, prin Memorandum, lista proiectelor de investiții publice prioritizate în vederea bugetării în 2024!

Printre cele 221 de proiecte de investiții publice semnificative la nivel național, 28 de proiecte sunt noi, printre acestea aflându-se și construcția stadionului „Nicolae Dobrin”! CNI a actualizat valoarea proiectului de investiții la 494.810.000 de lei.

stadion pitesti
Macheta stadionului din Pitești. SURSA Foto: Facebook

Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de Urbanism în vederea începerii construcției au fost adoptate de Consiliul Local în ședința din 2 noiembrie 2023.

Hyatt Development 2011 a demolat vechiul stadion în timp record. Mult înainte de termenul asumat. Procedura de achiziție a contractului de proiectare și execuție se află în curs de derulare. Dacă nu vor exista contestații, stadionul ar putea să fie finalizat în 2026.