‘Deocamdată reducerea va fi de 4,75%, aşa cum a comunicat ANRE, deşi părerea mea este că ar fi trebuit să fie undeva mai mult. Dar numărul mare de certificate verzi se va tranzacţiona în semestrul doi şi cred că undeva spre sfârşitul anului factura la curent va mai coborî puţin. Deci modificarea legii privind certificatele verzi va conduce la reducerea facturilor. Sigur, ANRE va comunica exact cifra, eu vă spun doar că, în momentul de faţă, este vorba de 4,75%. Se mai fac calcule (…) şi până la sfârşitul anului reducerea ar trebui să ajungă undeva la 7-8% pe total’, a declarat Constantin Niţă, în cadrul unei conferinţe de presă.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au anunţat, recent, că valoarea facturii la electricitate va scădea din luna august, în medie cu 4 – 5%, ca urmare a amânării tranzacţionării certificatelor verzi.
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a vizitat, marţi, Sucursala de Cercetări Nucleare de la Mioveni, însoţit de mai mulţi parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.
Sursa: Agerpres