"Reprezentanţii consorţiului (Korea Nuclear – n.r.) şi-au exprimat din nou decizia fermă de a participa la proiect prin achiziţionarea de acţiuni la compania de proiect EnergoNuclear SA şi prin investiţii în construirea reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă. Ministrul Ion Ariton le-a mulţumit oaspeţilor coreeni pentru promptitudinea cu care au răspuns invitaţiei de a reveni în România pentru continuarea discuţiilor şi şi-a exprimat speranţa că partea coreeană va deveni parte a proiectului românesc", se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Întâlnirea de luni a avut loc în urma discuţiilor iniţiale avute de ministrul Ion Ariton cu reprezentanţii consorţiului în ianuarie 2011. Decizia părţii coreene de a participa la proiectul de la Cernavodă a fost comunicată părţii române la sfârşitul lunii august a acestui an, printr-o scrisoare de intenţie adresată ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. În cadrul scrisorii, compania îşi declară intenţia fermă de a achiziţiona acţiuni ale companiei EnergoNuclear SA, care dezvoltă proiectul Reactoarelor nucleare 3 şi 4 Cernavodă.

Delegaţia care s-a întâlnit luni cu ministrul român al Economiei a fost formată din Chung Si Woo, preşedinte BKB CO. Ltd., lider al consorţiului, Won Woo Lee, preşedinte Dong Gwang Heavy Tech, Seok Jin Ahn, director Hyundai-Rotem, Taek Jin Jeong, director Kepco-KPS şi Han Keun An, manager general Kepco-KPS.

Companiile GDF Suez, Iberdrola şi RWE Power au anunţat, în luna ianuarie 2011, la întâlnirea companiilor semnatare ale Acordului Investitorilor, ce vizează construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, retragerea din acest proiect, din motive ce ţin de strategia fiecărei companii.

Companiile rămase în proiect, Nuclearelectrica, Arcelor Mittal şi Enel, şi-au reafirmat decizia de a continua proiectul.
Sursa: Agerpres