Anterior, începând cu luna septembrie 2013, François Coste a ocupat poziţia de vicepreședinte al Consiliului de Administraţie, informează un comunicat transmis de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

François Coste a devenit director general al Groupama Asigurări în urmă cu doi ani. Are o experiență de peste 30 de ani, inclusiv în pieţele emergente, dobândită în cadrul unor companii precum AXA și Michelin.

Mesut Yetiskul și-a început activitatea profesionala în domeniul asigurărilor fiind auditor pentru guvernul Turciei și are experiență în țări ca Turcia sau Statele Unite ale Americii.

PAID este o companie de asigurare-reasigurare cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință. PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României – cutremur, inundații și alunecări de teren. Prima de asigurare pentru poliţa PAD este 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, și de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro.

La finalul lunii august din acest an, 1,6 milioane de polițe de asigurări obligatorii de locuințe erau active la nivel național.