Potrivit unui comunicat remis miercuri, în cadrul aceleiaşi şedinţe, au mai fost aprobate trei proiecte de normă emise în aplicarea Legii 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, ca urmare a integrării propunerilor şi observaţiilor rezultate din procesul de consultare publică. Normele vor fi transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României şi vor intra în vigoare la data publicării. 

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost aprobat proiectul Normei pentru modificarea Normei 13/2012 privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii administrate privat. Totodată, a fost aprobată solicitarea Bursei de Valori Bucureşti de validare individuală a noilor membri ai Consiliului de Administraţie, precum şi de autorizare a modificării autorizaţiei de funcţionare ca operator de piaţă ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie. 

'Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe", se mai arată în documentul ASF. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.

AGERPRES