"Noi credem că putem evita războiul recurgând la măsuri constrângătoare" precum sancţiunile pentru a forţa Iranul să renunţe la programul său de armament nuclear, a declarat marţi seară fostul consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă, vorbind în faţa Atlantic Council, un grup de reflecţie cu sediul la Washington, scrie Agerpres.

Însă, a adăugat el,"cu cât folosiţi constrângerea mai mult, cu atât, în caz că nu funcţionează, sporeşte riscul de a intra în război. Ceea ce ne reduce dramatic marja de manevră". În context, analistul politic american de origine poloneză, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de escaladarea "retoricii" între cele două ţări. "Sunt luate multe decizii mărunte care ne limitează libertatea de acţiune pe viitor", a explicat el.

"Dacă intrăm într-un conflict deschis cu Iranul, indiferent de forma acestuia, consecinţele ar fi dezastruoase pentru noi, dezastruoase de o manieră masivă şi la scară globală" a subliniat Zbigniew Brzezinski, care se afla în funcţie la Casa Albă în anul 1979, când şahul Iranului, un aliat al SUA, a fost înlăturat de revoluţia islamică.
Citeşte şi Barack Obama către iranieni: "Daţi-ne drona înapoi!"