Preţul petrolului Brent a urcat cu 28 de cenţi, respectiv cu 0,6%, la 44,43 dolari pe baril. Acesta este cel mai ridicat nivel atins după data de 6 martie. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 69 de cenţi, sau cu 1,7%, la 41,70 dolari pe baril. Din nou, acesta este cel mai ridicat nivel atins după 21 iulie.

Pe parcursul tranzacţiilor, ambii indici erau cotaţi la cele mai ridicate niveluri de la începutul lunii martie, potrivit news.ro

Speranțele legate de programul de stimulare

1Preţurile petrolului au trecut pe creştere datorită speranţelor legate de programul de stimulare şi după publicarea unei noi serii de date economice pozitive, care au arătat că redresarea activităţilor din industria prelucrătoare a continuat în iunie”, a declarat Edward Moya, analist la firma OANDA în New York.

Liderul democraţilor din Senat a transmis că negocierile dintre democraţii din Congres şi Casa Albă referitoare la noul program de măsuri economice legate de pandemie au început să evolueze în direcţia potrivită, chiar dacă opiniile celor două părţi râmân însă diferite.

Conform datelor transmise de Centrul pentru Controlul Bolilor, numărul cazurilor noi de coronavirus din SUA a scăzut sub 50.000 în timpul weekendului, pentru prima oară de la începutul lunii iulie, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

În ciuda creşterii preţurilor petrolului, traderii afirmă că acestea continuă să fie presate de îngrijorările legate de producerea unui nou val de coronavirus la nivel global, care ar împiedica redresarea cererii tocmai într-o perioadă în care producătorii măresc livrările.