Fostul ambasador al Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a lansat joi o petiție prin care a cerut Congresului să investigheze China pentru rolul său în criza coronavirusului și să se concentreze asupra acțiunilor guvernului comunist pe glob. Cererea lui Haley vine pe fondul presiunii crescânde asupra guvernului de la Beijing pentru a spune ce știe despre virus și cât timp a acoperit dimensiunea pericolului.

„Am avertizat de mult timp cu privire la amenințările pe care guvernul comunist din China le reprezintă. Acum, într-o perioadă de criză, vedem cât de periculoasă este China. Timpul avertismentelor s-a terminat. Trebuie să acționăm și să protejăm securitatea, sănătatea și prosperitatea americanilor” a declarat Haley pentru Fox News.

Petiția „Stop China comunistă” a fost lansată prin Stand For America, grupul de susținere al lui Haley, pe care l-a înființat după ce și-a părăsit postul de ambasador SUA la ONU la sfârșitul lui 2018. Haley a devenit celebră în timpul mandatului ei la ONU prin desele dezbateri în contradictoriu pe care le-a avut cu reprezentatul Chinei comuniste.

Spionii americani pregătesc un dosar pentru Trump

Presa americană a scris încă de săptămâna trecută că oficialii americani sunt din ce în ce mai convinși că virusul a scăpat accidental dintr-un laborator din oraș Wuham. Americanii cred că puterea comunistă nu face studii la Wuham pentru a crea arme biologice, ci pentru a demonstra că cercetătorii lor sunt cel puțin la fel de eficienți ca cei Occidentali.

Fox News relatează că deja spionii americani lucrează la crearea unui dosar de informații care să arate ”imaginea exactă a ceea ce s-a întâmplat” la Wuham. După ce această anchetă va fi finalizată rezultatele vor fi prezentate administrației Donald Trump. În acel moment, factorii de decizie de la Casa Albă și președintele Trump vor folosi concluziile pentru a decide cum să fie trasă la răspundere China.

Petiția lui Haley solicită Congresului Statelor Unite să investigheze rolul guvernului chinez în „presupusa„ acoperire a focarului inițial COVID-19 și solicită ca fabricarea de echipamente medicale și medicamente farmaceutice să fie readusă în SUA pentru a pune capăt „ situației stranii ” reprezentată de dependența față de China în privința aprovizionării.

De asemenea, Haley solicită Congresului „să sprijine Taiwanul” și să îi permită să se alăture Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Deși Haley nu mai lucrează la ONU de mai bine de un an, ea este în continuare unul dintre cei mai folosiți experți atunci când vine vorba de China și influența ei globală.