"Companiile reclamă lipsa de predictibilitate. Am fi preferat varianta iniţială a Codului fiscal care ar fi creat acel efect care să transforme România într-un mic paradis fiscal atractiv pentru investitori. Forma actuală nu este altceva decât o consolidare a vechiului Cod plus o reducere a TVA. Restul sunt doar promisiuni care vor fi onorate sau vor fi modificate", a declarat Edler Andras Gyorgy.

Citiți și: CONFERINȚA CAPITAL Daniel Constantin: Reducerea TVA la produsele de panificație au dus la creșterea producției cu 16%

Potrivit reprezentantului CCIR, taxele şi impozitele împovărează IMM care oricum nu pot concura cu corporaţiile. "În loc să asistăm la o scădere a poverilor fiscale, vom asista la o creştere a acesteia pe termen scurt", a menționat consilierul președintelui CCIR, precizând că reducerea impozitului pe dividende ar fi ajutat la repatrierea unor profituri din străinătate.

"De la amânarea reducerii impozitului pe dividende ne putem aştepta la o stare de expectativă.", a mai spus Edler Gyorgy.

 

stire în curs de actualizare

 

 

stire în curs de actualizare