Participanții trebuie să creeze un plan de dezvoltare a localității, până în 2020, pe baza tehnologiilor sustenabile. Concursul este organizat și sponsorizat de Siemens, care oferă un premiu de 2.000 de euro câștigătorilor și alte două premii în valoare de câte 500 de euro fiecare.

”Scopul proiectului «Victoria 20.20» este ca studenții să afle mai multe despre proiectarea sustenabilă și tehnologiile moderne care stau la baza dezvoltării orașelor, dar și să pună în aplicare cunoștințele dobândite”, arată Cristian Secoșan, CEO al Siemens SRL.

Prima etapă a concursului, care se întinde până pe 28 aprilie, constă în formarea unor echipe de minim trei și maxim cinci studenți și prezentarea unei idei creative de a îmbunătăți viața în orașul Victoria. Ideile trebuie să vizeze soluții sustenabile în unul sau mai multe din următoarele domenii: transport, energie, industrie, sănătate, calitatea spațiului public, siguranță și confort urban.

În cea de-a doua etapă vor fi selectate cinci echipe, care vor elabora un proiect complex de dezvoltare urbană pentru Victoria, cu ajutor din partea experților Siemens și a unor specialiști în urbanism. Echipele vor beneficia și de suport financiar în realizarea proiectelor.