Massimo Marchiori, profesor de matematică la Universitatea din Padova, va lansa până la finele acestui an un motor de căutare care va concura cu Google. Denumit Volunia, motorul de căutare va oferi utilizatorilor o altă perspectivă, potrivit lui Marchiori.
 
Cei care doresc să testeze noul motor de căutare se pot înscrie pe site-ul volunia.com. Motorul de căutare italian va fi disponibil în 12 limbi, aceasta este singura informaţie pe care a dezvăluit-o profesorul de matematică.

"Doar atât pot să vă spun, îmi pare rău.. Dacă aş dezvălui mai multe informaţii, o companie precum Google ar putea pune 100 de ingineri de soft să lucreze la ideea mea şi să lanseze produsul înainte", a spus Marchiori.  

"Dacă nu ar fi fost un motor de căutare capabil să concureze cu giganţii din căutarea online, nu aş fi mai fi lucrat la acest proiect", a adăugat Marchiori.

Massimo Marchiori este membru în consorţiul World Wide Web(W3C) şi a lucrat la Platform for Privacy Preferences (P3P) şi Ontology Language (OWL). În anul 1996, Marchiori a prezentat algoritmul său de căutare la o conferinţă din California. În public se afla şi Larry Page pe atunci în vârstă de 23 de ani. Algoritmul lui Marchiori a evoluat în ceea ce se numeşte azi Google Page Rank.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/-Ph9S2xeCSU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>