Grupul american Apple va concura în curând cu Disney, Netflix şi Amazon pe piaţa de streaming video prin lansarea, în luna noiembrie a acestui an, a serviciului Apple TV+, parte a strategiei sale de a genera 50 de miliarde de dolari din servicii în anul 2020, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, în prima fază, Apple TV+ va oferi o selecţie limitată de programe care va fi extinsă progresiv în următoarele luni. Producătorul telefoanelor iPhone nu a anunţat încă un preţ pentru Apple TV+, dar se gândeşte la un cost de 9,99 dolari pe lună, similar cu cel pentru Apple Music şi Apple News+. Rivalii Netflix şi Amazon Prime percep un preţ de 8,99 dolari pe lună în timp ce Disney+ intenţionează să ceară 6,99 dolari pe lună când propriul său serviciu de streaming video va fi lansat, tot în noiembrie.

Prin lansarea serviciului său de streaming video, Apple intră pe o piaţă care este din ce în ce mai aglomerată. Alături de pionierii Netflix şi Amazon, în următoarele luni giganţii Walt Disney, AT&T şi NBC Universal vor lansa şi ei servicii de streaming video dedicate unui număr crescut de persoane care renunţă la abonamentele de cablu pentru a urmări conţinut video pe dispozitivele mobile.

Sursele citate de Bloomberg susţin că Apple are în vedere diferite strategii pentru difuzarea serialelor originale pe care intenţionează să le ofere. Una din aceste strategii ar consta în lansarea simultană a primelor trei episoade dintr-un serial, după care ar urma să fie lansat câte un episod pe săptămână. Abordarea este diferită faţă de Netflix şi Amazon care oferă integral un întreg sezon dintr-un serial.

Serviciul Apple TV+ va fi lansat la nivel global în peste 150 de ţări.

Grupul Apple mizează pe servicii pentru a genera venituri suplimentare de pe urma numărului mare de utilizatori de dispozitive iPhone, iPad, Mac şi Apple Watch. În trimestrul al treilea al exerciţiului fiscal curent, serviciile au reprezentat 21% din veniturile Apple, în timp ce vânzările de telefoane iPhone au reprezentat mai puţin de 50% din venituri.

Analiştii sunt de părere că Apple TV+ ar putea ajunge la peste 100 de milioane de abonaţi în următorii cinci ani, ceea ce l-ar face un competitor serios pentru Netflix şi Amazon.