Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentanţii companiei s-a obţinut pentru foştii angajaţi un pachet de compensaţii destul de generos.

‘Am explicat companiei ING obligaţiile pe care le are cu privire la plăţile compensatorii şi faptul că personalul care urmează a fi disponibilizat nu poate fi repliat foarte uşor pe piaţa muncii din Cluj. Datorită unor obligaţii morale pe care le au pentru aceşti oameni, deoarece majoritatea sperau ca acest loc de muncă să fie pe o perioadă mai lungă de timp, s-a convenit un pachet de măsuri active salarial, astfel încât persoanele să se poată susţine o lungă perioadă de timp până la identificarea unui nou loc de muncă’, a precizat Daniel Don.

Acest pachet cuprinde trei salarii nete, la care se adaugă suma de 2.000 de euro pentru fiecare angajat în parte.

Oamenii au fost de acord să plece din companie printr-o demisie cu acordul părţilor, astfel încât ei nu vor intra în evidenţele AJOFM Cluj şi nu vor primi indemnizaţii. Don a explicat că, având în vedere salariile destul de bune ale acestora, cuantumul ar fi fost cam de 1.000 de lei pe persoană, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

‘Prin faptul că nu vor avea statut de şomer, ei vor fi obligaţi să fie activi şi să îşi găsească un loc de muncă’, a mai spus Don.

Compania de asigurări ING a anunţat, în data de 23 martie, că a decis să închidă Centrul regional din Cluj-Napoca, deschis cu doar şase luni în urmă.

Potrivit unui comunicat transmis la acea dată AGERPRES, schimbările economice şi legislative din ultimii ani au redus considerabil eficienţa preconizată pe termen mediu a centrului regional. Astfel, conducerea companiei a decis că, în locul centralizării operaţiunilor locale, ING va dedica mai multe resurse spre a permite o mai mare flexibilitate în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi.

Şeful AJOFM Cluj, Daniel Don, a anunţat, pe de altă parte, că rata şomajului în judeţ a scăzut cu 0,5 procente în aproximativ o lună, de la 4,2% în martie, la 3,7% în aprilie, susţinând că este foarte posibil ca la finalul anului rata şomajului să ajungă la 3%.

‘Suntem pe locul patru, după Bucureşti, Ilfov şi Timiş. Avem în evidenţă în acest moment 12.894 de şomeri, dintre care 7.000 indemnizaţi. Rata şi trendul şomajului în Cluj este în scădere. Conform prognozelor noastre, pe care le-am făcut la începutul anului 2011, sigur vom ajunge în decembrie la o rată de 3%. Am luat în calcul previziunile legate de disponibilizările de la Bechtel şi de la Ursus şi, cu toate acestea, trendul scăderii ratei şomajului se păstrează’, a susţinut Don.
SURSA: Agerpres