Marcel Ciolacu a explicat cum vor reduce locurile de muncă la anumite instituții de stat

Marcel Ciolacu a explicat pentru Antena 3 CNN ce va presupune măsura de reducere a locurilor de muncă la unele instituții de stat. Deși nu vrea să trimită acasă pe nimeni, premierul anunță că plănuiește să treacă o parte a celor 16.000 de ordonatori de credite pe funcții de execuție.

„Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Avem cei mai mulți ordonatori de credite. Șefii de birou pot trece pe funcții de execuție…

Eu nu pot să accept să mai fie 16.000 de ordonatori de credite. În loc să le fac, să unesc trei-patru instituții să facă una singură aceste achiziții și cheltuieli.

De aceea sunt și diferențele atât de mari la aceleași produse achiziționate de către unii și de către alții”, a explicat Marcel Ciolacu

Ministerul Transporturilor va suferi o reorganizare

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat și o descentralizare a autorităților, fie că vorbim despre ministere sau primării. El a precizat că statul trebuie să nu mai permită corupția prin forma de organizare.

„Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți. Fiecare ministru, primar, va hotărî o nouă organizare și o nouă organigramă. Este o descentralizare”, a anunțat premierul.

El a vorbit și despre reorganizarea Ministerului Transporturilor, care va avea în curând mai puțin de 53 de autorități.

„Ceea ce spun eu foarte clar și Ministerului Transporturilor, că nu poate să mai continue cu 53 de autorități.

Și o să vedeți că domnul ministru Grindeanu va veni cu o reorganizare a ministerului. Este normal să se întâmple acest lucru”, potrivit lui Ciolacu.

Premierul susține că România nu are o rată mare de șomaj

Marcel Ciolacu a făcut declarații și despre șomajul din România. El susține că „nu avem șomaj în România, cu toate că au plecat din România aproape peste 5 milioane de români. Noi stăm cu șomajul între 1% și 2% în acest moment”.

Premierul a mai precizat că oamenii care vor pleca din sistemul de stat au posibilitatea de a merge către mediul privat. Totodată, el susține că este necesară această modernizare a vechiului sistem bugetar ceaușist.

„Nu este o problemă că rămâne lumea pe drumuri, există viață și în zona privată. Și eu am lucrat și în zona privată. Nu am avut nicio problemă.

Adică nu a venit Ciolacu să spună că va da lumea afară. Nu, fiecare să se reorganizeze, dar pe alte căi. Nu mai putem așa. Avem un sistem bugetar ceaușist, comunist”, a mai spus premierul.

Vă amintim că măsurile fiscale adoptate ieri prevăd și reducerea a 10% din posturile administrațiilor locale, primării, Consilii Județen.