Dezvoltatorul imobiliar Conarg Real Estate din Pitesti anunta o investitie de 75 milioane de euro intr-un nou proiect rezidential pe piata bucresteana: Quadra 2.

Complexul Quadra 2 cuprinde 850 de apartamente si este amplasat in imediata vecinatate a parcului Politehnica si a complexului rezidential Quadra Place, proiect dat in folosinta in prima parte a anului trecut.

Ansamblul va fi dezvoltat pe o suprafata de 20.495 metri patrati si va fi format din patru cladiri cu 16 tronsoane de blocuri care vor cuprinde garsoniere si apartamente cu 2, 3 sau 4 camere. Quadra 2 va fi structurat in caldiri de 10 si 12 etaje , va avea o suprafata construita de aproximativ 61.000 mp si va dispune de 779 de parcari subterane si 303 parcari supraterane. Constructia pentru complexul rezidential Quadra 2 va fi efectuata de catre Conarg Construct si va fi demarata in cateva zile, o data cu eliberarea autorizatiei de constructie. Quadra 2 va fi finalizat la jumatatea anului 2010 si va fi predat clientilor in perioada 31 iulie 2010 – 31 decembrie 2010.

Conform declaratiei lui Romeo Cazanescu, managerul general al Conarg Real Estate, finantarea pentru proiectul Quadra2 va fi asigurata atat din fonduri proprii cat si printr-un credit acordat de Raiffeisen Bank. Cazanescu a apreciat valoarea de vanzarea a Quadra 2 la 90 milioane de euro.

Quadra 2 va livra locuinte cu suprafete de 10% pana la 15% mai mici decat cele din Quadra Place iar pretul de pornire va fi de aproximativ 1.200 – 1.300 de euro pe metru patrat, fara TVA. Locurile de parcare vor avea un pret cuprins intre 7.960 de euro si 11.400 de euro, fara TVA. Vanzarile in cadrul Quadra 2 vor demara astazi.

Conarg Real Estate dispune de un buget pentru promovarea Quadra 2 de 500.000 de euro. Complexul din zona Politehnica va avea ca agent excusiv compania CBRE|Eurisko.

Conarg Real Estate are in plan dezvolatarea unui alt proiect rezidential pe piata din Bucuresti, proiect ce va fi localizat cel mai probabil in prelungirea Ghencea. Compania pregateste, de asemenea, si alte proiecte in viitorul apropiat, terenurile fiind deja achizitionate.

Quadra 2 este al treilea proiect rezidential construit de Conarg in Bucuresti dupa Quadra Place si Rasarit de Soare. Quadra Place a fost livrat proprietarilor in totalitate in 2007, dupa ce a inregistrat un record de vanzari, iar Rasarit de Soare, amplasat in zona Titan, a fost vandut in proportie de 60%.

In ceea ce priveste raportul de preturi, Romeo Cazanescu a declarat ca preturile locuintelor in cadrul Quadra 2 vor fi cu 10% mai mari decat cele din cadrul Rasarit de Soare. Managerul general al Conarg Real Estate a adaugat ca preturile in cadrul proiecului din Titan au crescut cu 8-10 procente de la lansarea sa, in luna februarie. Si pentru Quadra 2 Cazanescu se asteapta la o majorare anuala a preturilor de 10-15%.

Romeo Gazanescu a mai spus ca firma pitesteana are in dezvoltare in acest moment un proiect rezidential pe piata din Pitesti, proiect care va livra 75 de apartamente.

Conarg Real Estate este parte a grupului Conarg SA, grup care a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 67.50 milioane de euro si un profit de 10.60 milioane de euro.