România surprinde pe plan internațional! Cum a reușit un primar să atragă oameni din toate colțurile Europei?

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, a explicat recent totul a început în perioada 2005-2006, când le-a fost deschis „apetitul pentru fonduri” și au observat că acestea nu au „culoare politică”.

„Noi am început din fondurile de preaderare, prin anii 2005-2006 au fost primele fonduri SAPARD, care ne-au deschis apetitul pentru fonduri și am văzut că aceste fonduri europene nu au culoare politică. Ne-au făcut să înțelegem că sunt cei mai siguri bani pentru dezvoltarea unei comunități”, a explicat primarul din Ciugud pentru Digi 24.

A câștigat al șaselea mandat, cu aproape 90 la sută din voturi

Este demn de menționat că Gheorghe Damian a câștigat anul trecut al șaselea mandat, cu 88 la sută din voturi, din poziția de candidat independent, după ce a fost exclus din PSD în anul 2017.

„Primul proiect a fost unul PHARE de 100 de mii de euro. Dacă comparăm cu 32 de milioane de euro, cât are comuna Ciugud adresă, pare o sumă infimă. Din banii respectivi ne-am luat primele softuri și primele calculatoare, pentru că în opinia mea, profesionalizarea funcționarului public este extrem de importantă într-o administrare publică locală.

Imediat după aderare, am avut împreună cu comuna vecina cel mai mare proiect de infrastructură, de 7,5 milioane de euro. Imediat după, am depus împreună cu mai multe comune învecinate un proiect pentru asfaltarea drumurilor de câmp din România. Erau 27 de km de drumuri de câmp și nu ne-am gândit nicio clipă că o să-l câștigăm”, a explicat primarul pentru sursa menționată.â

Totodată, acesta a subliniat că atât localnicii, cât și turiștii au devenit fericiți. Conform celor spuse, comuna respectivă are vizitatori din țări precum Germania, Italia și Belgia.

„Sigur că oamenii au devenit fericiți și nu doar localnicii, dar și cei din împrejurimi care au ales să stea la noi. La ora actuală avem oameni din București care s-au mutat în Ciugud pentru a-și da copiii la școală aici și a trăi într-o comunitate ca aceasta. Avem oameni veniți din Germania, Italia, Belgia”, a completat Gheorghe Damian.