Legenda spune că în Biertan, Sibiu, un singur cuplu a divorțat în ultimii 300 de ani. Fascinați de această poveste incredibilă, jurnaliștii de la BBC au venit la Biertan să afle ce se întâmplă în această localitate.

“În mijlocul comunei există o biserică fortificată. În această biserică, într-unul dintre cele șapte turnuri ale ei, se găsește o camera micuță, de dimensiunea unei cămări, în care toate cuplurile care aveau probleme în căsnicie veneau să și le rezolve, în trecut. Oamenii erau închiși acolo timp de șase săptămâni, de către preotul localității, și în toată această perioadă trebuiau să găsească o soluție pentru a-și salva căsnicia”, a scris BBC.

„Dacă doi soți s-au certat și nu s-a putut rezolva problema, ei amândoi au fost închiși aici, împreună, într-un spațiu unde trebuia să-și împartă tot ce există, că toate lucrurile există doar o dată. Și trebuiau să intre în vorbă. Ei aveau un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță”, a declarat Ulf Ziegler, preotul actual al comunei Biertan, citat de Ziarulonline.ro.

“Mulțumită acestei încăperi, în ultimii 300 de ani în Biertan nu a avut loc decât un divorț”, a completat preotul.


Te-ar putea interesa și: