CEx-ul Partidului Social Democrat (PSD) a decis congresul din data de 29 iunie, iar pe lista candidaților la conducerea partidului se anunță mai mulți social democrați importanți. În cadrul acestui Congres trebuie modificat statutul și apoi ales un nou președinte al PSD. președintele PSD este ales de către toți membrii partidului, dar se dorește revenirea la sistemul de alegere în interiorul Congresului, așadar se va modifică doar statutul, iar președintele nu va mai fi ales de toți membrii, ci doar de anumite persoane delegate.

Recent, s-a aflat că Ecaterina Andronescu, actual ministru al Educației, ar putea candida pentru postul de președinte PSD la Congresul din 29 iunie. Surse din PSD, spun că ministrul Educației este decis să între în competiția internă. De altfel, la Congresul din martie anul trecut, Ecaterina Andronescu a candidat chiar împotriva Vioricăi Dancila pentru funcția de președinte executiv al PSD, cu toate că Viorica Dancila era susținută atunci de Liviu Dragnea, scrie bzi.

Aceleași surse spun că Andronescu ar dori să fie și propunerea PSD la alegerile prezidențiale, competiție care va fi tranșată într-un alt congres PSD, programat pentru luna iulie. Alte nume vehiculate pentru șefia PSD sunt Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.