Reducerea de personal la Romtelecom este „dureroasă” pentru angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi, dar este necesară pentru companie, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al regionalei clujene a societăţii, Ruxandra Inceu.

Purtătorul de cuvânt al Romtelecom Cluj, Ruxandra Inceu, a declarat presei, sâmbătă, ca reacţie la protestul sindicaliştilor companiei, că salariaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi „compensaţii în cuantum dublu faţă de cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, unele sume ajungând până la 14.000 de euro net, în funcţie de vechimea în muncă”, transmite corespondentul Mediafax.

„Înţelegem că orice decizie care implică şi o reducere de personal este dureroasă pentru cei care vor fi afectaţi, dar este necesară pentru companie. Milioane de clienţi ai noştri aşteaptă de la Romtelecom servicii cât mai bune la preţuri cât mai mici, iar pentru ca noi să le satisfacem aceste dorinţe trebuie să devenim cât mai eficienţi”, a afirmat Inceu, care a precizat că exprimă punctul de vedere oficial al Romtelecom. Potrivit acesteia, dialogul între administraţie, sindicate şi salariaţi este permanent şi va continua.

Peste 150 de angajaţi ai Romtelecom din mai multe judeţe au pichetat, azi, Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, în semn de protest faţă de anunţul companiei de disponibilizare a 600 de persoane în acest an.

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Telecomunicaţii, Doru Dăncuş, a declarat că protestul vizează şi faptul că această disponibilizare se face fără consultarea sindicatelor.

Romtelecom va disponibiliza, de la 1 mai, un număr de 600 de salariaţi din divizia Operaţiuni, în vederea reducerii costurilor şi creşterii eficienţei companiei, pe fondul presiunii competiţionale, a anunţat operatorul. La finele anului 2009, operatorul naţional de telefonie fixă avea puţin peste 10.000 de salariaţi.

Pe lângă cei 600 de salariaţi care vor părăşi compania de la începutul lunii mai, alţi circa 400 de angajaţi au fost transferaţi către Ericsson România de la 11 ianuarie.

SURSA: Mediafax