Companiile deținute de grupul Generali PPF Holding in Romania, adica Generali, Ardaf, RAI si Generali Fond de Pensii, vor functiona ca entitati distincte pe piata autohtona, au declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa oficialii grupului. “Vrem ca cele patru companii sa functioneze separat, adica echipe de management, actionariat si branduri separate”, a declarat Marie Kovarova, coordonatorul territorial al Generali PPF Holding in Romania.

Companiile urmeaza sa se concentrze pe pe profitabilitate sip e standard de calitate ridicate. Referindu-se la strategia pentru 2009, Kovarova a mentionat ca dorinta grupului deste de a avea “companii sanatoase, nu de a cumpara cota de piata. (…). Cota de piata este prioritatea doi sau trei”.

Generali PPF Holding a finalizat achizitioa Ardaf si RAI la sfarsitul lunii februarie a.c. Grupul urmeaza sa faca o oferta de preluare a participatiilor detinute de actionarii minoritari ai acestei companii. Ulterior, urmeaza sa fie majorat din nou capitalul social al Ardaf, ultima Adunare Generala a Actionarilor respingand la inceputul acestei luni majorarea propusa de Consiliul de Administratie al companiei. O parte din majorarea de capital de la Ardaf este menita sa acopere pierderile inregistrate de companie, a admis Marie Kovarova. De asemenea, si capitalul Generali urmeaza sa fie marit, scopul fiind in acest caz sustinerea dezvoltarii companiei.