Sorin Grindeanu a avut miercuri o întâlnire cu o delegaţie condusă de Eric Stewart, preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO) 

"Statul de drept, transparenţa, eficienţa, acestea sunt incluse într-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor două guverne (SUA şi România n.r.). Mi se pare o parte extrem de normală în a face afaceri, pentru ca priorităţile să fie focusate clar ambelor guverne. În trecut, Guvernul SUA a lucrat foarte aproape cu Guvernul român pe toate aceste chestiuni. Am văzut foarte mult progres şi companiile noastre se simt încrezătoare că atunci când fac afaceri în România totul va fi corect, legal şi transparent. Un exemplu vizavi de această încredere este această misiune de afaceri care a fost prezentă aici, cea mai mare misiune de afaceri adusă vreodată în România. Companiile sunt foarte entuziasmate de ce se întâmplă", a spus Stewart, la finalul întâlnirii. 

El a precizat că foaia de parcurs a fost pregătită de experţi din Washington care sunt familiarizaţi cu domeniul de afaceri şi cu România. 

"Ţările noastre au fost întotdeauna foarte bune prietene şi sperăm ca relaţia noastră economică să ajungă la fel de bună precum cea politică. România are multe avantaje competitive, cele mai notabile sunt educaţia. Când noi venim în anumite ţări nu avem o primire prea călduroasă, dar din partea dumneavoastră şi a poporului avem parte o primire călduroasă. Noi, la consiliul de afaceri AMRO, am pregătit o foaie de parcurs pentru ca Guvernul dumneavoastră să o ia în considerare. A fost pregătită de mulţi experţi din Washington care sunt familiarizaţi cu domeniul de afaceri şi cu România", a mai arătat oficialul AMRO. 

AGERPRES