Ediția din 2017 a Galei Capital – Premiile Industrie Românești 2017 a avut loc în seara zilei de 13 noiembrie la hotelul Intercontinental din București, fiind punctul de întâlnire al reprezentanților celor mai importante companii din România. Capital a selectat mai întâi, pentru fiecare dintre cele nouă categorii ale Galei, câte 30 de companii. Dintre acestea, zece au fost nominalizate drept potențiali învingători ai fiecărui sector industrial. Pe lângă cele 90 de companii ajunse în finală din industria producătoare de maşini şi componente auto, industria Energetică, Chimică, industria Grea, Uşoară, industria Alimentară, industria Prelucrătoare, a materialelor de construcţii“ sau din domeniul tehnologiei şi inovaţiei, au fost acordate trei premii speciale și, desigur, a existat marele premiu al galei. Partenerii Capital la acest eveniment marcant pentru industria românească au fost PricewaterhouseCoopers, Carrefour, International Alexander, MedLIfe, Intercontinental, Schlumberger şi Evenimentul Zilei.

Grupul Continental România, câștigătorul marelui premiu al Galei Capital

Cel mai mare angajator privat din România, parte a unuia dintre grupurile de top din industria auto mondială, Continental România deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. De asemenea, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. În urma campaniei de recrutare a circa 1.500 de persoane din acest an, Continental România va ajunge să aibă circa 20.000 de angajați. 

Marele Premiu al Galei Capital a fost înmânat reprezentanților grupului Continental de Ramona Lohan, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar Christian von Albrichsfeld, directorul general al companiei, a transmis un mesaj celor prezenți.

„Vreau să mulțumesc revistei Capital pentru acordarea acestui premiu excepțional. Sunt foarte onorat să îl accept ca pe o recunoaștere a celor 17 ani de muncă ai echipei noastre din România. De la începutul activităților noastre aici, intenția Continental a fost să construiască atât centre de cercetare-dezvoltare, cât și uzine de producție de înaltă calitate. La finalul anului trecut, ajunsesem la mai mult de 18.000 de angajați în cele șapte uzine care operează acum la standardele 4.0 ale industriei și trei centre de cercetare-dezvoltare unde inventăm și dezvoltăm, cu mai mult de 5.000 de ingineri, noi direcții de mobilitate. Includem aici electrificarea, condusul autonom, conectivitatea și alte servicii. În acest an, am plănuit să ne adăugăm mai mult de 1.000 de noi angajați, motivați și bine pregătiți. Visul meu este să realizez, împreună cu echipa mea din România, o simbioză între componentele pentru mașinile convenționale și noile elemente de digitalizare și servicii de mobilitate care caracterizează, de obicei, Silicon Valley“, a declarat oficialul companiei.