"De 20 de ani, Roche vine în sprijinul pacienţilor din România oferindu-le şansa de a beneficia de cele mai noi terapii disponibile pe piaţa îngrijirilor de sănătate din lumea întreagă", a declarat Dan Zamonea, Director General al Roche România. Dan Zamonea conduce Roche România din anul 2001 iar, din iulie 2011, el ocupă şi funcţia de Head of Management Center Romania şi se ocupă, pe lângă România, de coordonarea, de la Bucureşti, a activităţii Roche în alte 9 ţări din zona Balcanilor: Moldova, Bulgaria, Albania, Serbia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru şi Kosovo.

Roche România se situează pe locul doi în topul companiilor farmaceutice de pe piaţa locală, conform Cegedim, , cu o cifră de afaceri pe 2011, de aproximativ 900 milioane lei.  Ambele divizii ale Grupului Roche – cea de farmaceutice şi cea de diagnostic – activează în prezent în România, oferind pacienţilor produse şi servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenţie, tratament şi până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă.

Reprezenţa F. Hoffmann – La Roche la Bucureşti a fost deschisă în anul 1992. În anul 2005, grupul Roche a luat decizia să înfiinţeze societatea comercială Roche România SRL, urmând ca activitatea reprezenanţei din Bucureşti să fie preluată de compania locală nou formată.

În anul 2009, Diviziei de Farmaceutice i se alătură şi Divizia de Diagnostic, care până la acel moment fusese prezentă pe piaţa serviciilor medicale din România printr-un distribuitor.

Roche România deţine un portofoliu de peste 35 de produse, toate medicamente originale, care se adresează unor arii terapeutice în care există nevoi medicale deosebite: oncologie, infecţia HIV – SIDA, hepatitele virale cronice, poliartrita reumatoidă. În România, Roche are în jur de 193 de angajaţi.