"Ca reacție la noile schimbări din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și a tendințelor de migrare către Cloud Computing am creat Tornado Technology care este o companie nouă, un proiect început în acest an în luna martie", se arată într-un comunicat al companiei.

Misiunea firmei este de a promova cele mai sofisticate technologii de networking și securitate IT pe piața româneasca. Tornado Technology are contracte de distribuție semnate cu cei mai importanți leaderi atât din domeniul reţelelor, cât și din domeniul securității IT.

Cel mai important parteneriat este cu Huawei Technologies, leader mondial în comunicații și IT cu o cifră de afaceri globală de 28.5 miliarde de dolari. Huawei Technologies produce echipamente de comunicații pentru switching, routing, comunicații unificate, teleprezentă, wireless, video, produce servere și echipamente de stocare a datelor, produce echipamente pentru securitate IT.

Tornado Technology a semnat, de asemenea, cu Extreme Networks cea mai bună companie în switching și wireless, SonicWall și Watchguard lideri în UTM-uri, Entrust a căror tehnologie de autentificare este folosită pentru pașapoartele electronice din România, Cryptzone care oferă soluții de criptare pentru toate mediile, Barracuda lideri în filtrare web și antispam. Pe lângă aceștia avem contracte cu Avira, Blockmaster, Brand-Rex, Enterasys, Ipoque, LANDesk, LogLogic, PixAlert, Rapid7, SpamTitan, Transition Networks, Webroot, WebTitan, Zyxel care împreună oferă soluții complete pentru toate domeniile.

Distribuția se va face numai prin parteneri care vor trebui să parcurgă mai multe sesiuni de training la Tornado Technology Center.

“Aflându-mă într-o vizită la Cebit 2011, cel mai mare targ de IT&C din lume, am realizat cât de superficială este abordarea pieţelor de networking şi securitate IT în România. Piaţa de networking este dominată de Cisco şi puţine companii din industrie mai cunosc şi alte echipamente. Piaţa de securitate IT constă 80% în precunoscuţii antiviruşi şi cutiile lor frumos colorate. Aşa s-a născut ideea de a crea o nouă companie care să promoveze echipamente de networking de la mai mulţi furnizori la fel de bune ca Cisco, dar mai ieftine dar şi o gama de soluţii şi technologii de securitate care să poată proteja orice tip de reţea de comunicaţii eficient şi în timp real. Ca distribuitor cu valoare adaugată, Tornado Technology şi-a propus să ia 10% din aceste pieţe în primul an”, a declarat Eugen Lepadatu, preşedinte al Tornado Technology.

Cifra de afaceri pe care și-o propune compania Tornado Technology este de 12 milioane de euro în al doilea an de activitate, cea mai mare parte fiind realizată cu echipamente de networking.