Potrivit oficialilor CNAB, creşterea veniturilor s-a datorat veniturilor din exploatare obţinute în urma creşterii traficului aerian de pasageri și a acţiunilor de eficientizare a activităţii aeroportuare, întreprinse începând cu al doilea trimestru al acestui an, respectiv fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri şi plecări.

“2017 a însemnat un proiect de importanţă majoră pentru pasageri, respectiv reabilitarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, lucrările de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1. S-au realizat lucrări la căile de rulare a aeronavelor. Lucrările s-au realizat pe o suprafa totală de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1  şi 27.745 mp la platforme şi căile de rulare a avioanelor”, a declarat directorul general al CompanieițNa ionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.
CNAB a obţinu în 2017 un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult faţă de anul trecut. Recent, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a primit confirmarea privind repectarea standardelor europene de siguranţă în domeniul aviaţiei, fiind   autorizată să opereze Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa în conformitate cu ultimele norme ale Uniunii   Europene. Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internaţional Henri   Coandă Bucureşti să opereze în siguranţă, fără restricţii, inclusiv aeronave de tip long   –   courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.