Compania Municipală Parking a lansat o nouă aplicație pentru plata parcărilor

Compania Municipală Parking a lansat o nouă versiune a aplicaţiei de plată a parcărilor administrate de Primăria Capitalei.  Noua versiune permite plata parcării fără cont, achitarea în avans a taxei şi plata simultană pentru mai multe maşini.

Potrivit lui Nicușor Dan, noua aplicaţie conţine o hartă interactivă a oraşului care îi ajută pe utilizatori să identifice cele mai convenabile locuri de parcare în funcţie de locul în care se află, precum şi disponibilitatea acestora.

Potrivit statisticilor Companiei Municipale Parking, procentul de utilizare a formelor digitale de plată a crescut în ultima perioadă cu 80%, ceea ce înseamnă că şoferii bucureşteni preferă să apeleze la acest tip de aplicaţii, remarcă primarul gemeral.
Noua versiune a aplicaţiei se poate descărca despre AppStore şi Google Store.

Aceste mașini vor fi ridicate imediat!

Îți ridică mașina! Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat un proiect de ordonanță care aduce modificări semnificative în legislația rutieră din România.

Potrivit noilor prevederi, polițiștii de la circulație sau cei locali vor avea dreptul de a dispune relocarea unui vehicul staționat regulamentar în situații specifice, fără ca proprietarul să suporte cheltuielile pentru ridicarea și transportul acestuia.

Până în prezent, legislația se referea doar la mașinile parcate ilegal. Cu noul proiect de ordonanță, se introduce posibilitatea relocării vehiculelor staționate regulamentar pe drumurile publice, atunci când este necesară protejarea interesului public general.

Relocarea unui vehicul poate fi dispusă în următoarele cazuri:

  • Lucrări sau servicii publice: Relocarea poate avea loc pentru efectuarea unor lucrări sau prestarea unor servicii publice de interes național sau local.
  • Intervenția serviciilor de urgență: Polițiștii pot dispune relocarea vehiculelor pentru intervenția serviciilor de urgență în vederea prevenirii sau limitării efectelor unor accidente, calamități sau dezastre.
  • Măsuri de ordine și siguranță publică: Relocarea poate fi necesară pentru instituirea unor măsuri de ordine și siguranță publică.

Șoferii nu vor plăti relocarea

Relocarea vehiculelor se va face fie din oficiu, fie la solicitarea:

  • administrației publice locale
  • administratorului drumului public
  • instituțiilor care intervin în cazul unor accidente, calamități sau dezastre, cum ar fi pompierii sau serviciile de ambulanță.

Vehiculele relocate vor fi transferate în spații special destinate parcajului sau în locuri amenajate pentru depozitarea vehiculelor ridicate în urma staționării neregulamentare. Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicare, transport, parcarea ori depozitarea acestora va fi suportată de:

  • administrația publică locală
  • administratorul drumului public.

Proprietarul vehiculului relocat nu va fi obligat să achite niciun cost în acest sens.