Techem Energy Services, furnizor de servicii în domeniul energiei, are în plan extinderea pe piaţa românească, printr-o nouă achiziţie, potrivit şefului operaţiunilor din Europa de Est, Wojciech Lubiniecki.

„Techem se poate extinde fie printr-o creştere organică, fie prin achiziţii. Aceasta este o afacere pe care dacă vrei să o faci profesional îţi trebuie cât mai mulţi clienţi”, a declarat Wojciech Lubiniecki, citat de Mediafax. El a precizat că Techem a iniţiat în acest sens discuţii cu mai multe firme fără a oferi detalii.

Techem asigură servicii de contorizare şi repartizare a costurilor cu utilităţile, cele din sectorul de energie termică având ponderea cea mai importantă în afacerile consolidate.

Compania a preluat în 2006 firma românească de profil Servito, printr-o tranzacţie de 3,6 milioane de euro, aceasta fuzionând ulterior prin aborbţie cu Techem Energy Services SRL.

Techem Energy Services asigură repartizarea costurilor de încălzire la peste 195.000 de apartamente din Bucureşti şi alte 24 de oraşe, cu mai mult 725.000 de dispozitive de măsurare. Firma are 80 de angajaţi şi peste 5.500 de clienţi asociaţii de proprietari.

SURSA: Mediafax