Reprezentantul firmei germane a afirmat că ţara noastră are un potenţial agricol ridicat, iar acest domeniu trebuie să fie prioritar, scrie Agerpres.

De asemenea, ministrul Valeriu Tabără a avut o întâlnire şi cu administratorul grupului italian Maschio Gaspardo, Egidio Maschio, şi cu administratorul delegat al grupului, Mirco Maschio. Ulterior, ministrul agriculturii a vizitat fabrica Maschio Gaspardo din Chişineu Criş, unde se produc utilaje pentru lucrările solului folosite de fermierii din România şi din alte ţări.

"Realizarea fabricii de la Chişineu Criş a fost un succes în domeniul tehnicii agricole din România, iar fără tehnică agricolă performantă nu putem concepe o agricultură de succes", a declarat ministrul agriculturii. Oficialul român a fost invitat la fabrica din Italia, cu ocazia inaugurării unei noi instalaţii fotovoltaice, una dintre cele mai moderne din Europa.

Şeful MADR a mai avut o întrevedere şi cu primarul oraşului Chişineu Criş, Gheorghe Burdan, cu care a discutat despre investiţiile făcute în zonă în domeniul agriculturii.