Dacia a luat naștere în 1966 la Colibași (astăzi Mioveni), județul Argeș, având la bază un acord între autoritățile comuniste și producătorul francez de automobile, Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia. Construcția Uzinei de Autoturisme Mioveni a început în 1966 și s-a încheiat într-un timp record de doar un an și jumătate. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.
Liviu Bocșaru, directorul financiar al producătorului autohton Automobile Dacia a declarat că cifra de afaceri în lei a companiei a fost în creștere cu 11,45% față de 2016. În 2017 Dacia a realizat afaceri de 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro).

 Anul trecut, Grupul Renault România – care include şi celelalte divizii ale francezilor de la noi – a avut o cifră de afaceri consolidata de 5,7 miliarde de euro.

Numărul 1 după vânzări

 Alianţa Renault-Nissan şi-a menţinut pentru al doilea an consecutiv titlul de cel mai mare cel mai mare producător mondial în funcţie de vânzări, în primul semestru din 2018, depăşind rivalele Volkswagen şi Toyota Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupează zece mărci de automobile, 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.În primele şase luni din acest an, alianţa a vândut pe plan global 5,54 milioane de vehicule, în creştere cu 5% faţă de perioada similară din 2017. Grupul german Volkswagen AG a livrat 5,52 milioane de unităţi, în timp ce compania niponă Toyota a vândut 5,21 milioane de vehicule.Luna aceasta, Renault a anunţat că în primul semestru a vândut un număr record de 2,067 milioane de vehicule la nivel mondial, în creştere cu 9,8% în ritm anual, graţie revenirii pieţelor din Rusia şi America Latină precum şi unei cereri solide în Europa.Grupul a precizat că mărcile Renault şi Dacia au stabilit fiecare un record de vânzări semestrial, 1,378 milioane pentru marca Renault şi 378.095 vehicule vândute la nivel global pentru marca Dacia, scrie Agerpres.