Parlamentarii din comisiile de buget-finante au dezbătut, sâmbătă, până la pauza de prânz, în 2 ore şi jumătate, circa 40 de amendamente din cele 5.800 rămase a fi analizate.

Multe din discuţiile din comisie au vizat aspecte procedurale, despre cum poate fi interpretat votul la un amendament sau dacă un deputat independent poate fi înlocuit cu un deputat de la PDL.

Dezbaterile au stârnit de multe ori rumoare în rândul parlamentarilor, preşedintele de şedinţă Viorel Ştefan (PSD) solicitând de două ori membrilor comisiilor să facă linişte în sală.

Au fost şi remarci care au generat amuzamentul deputaţilor şi senatorilor, cum ar fi: „O ţară întreagă ne urmăreşte”, spusă de deputatul PNL Relu Fenechiu, care a încercat fără succes să-i convingă pe colegii lui să aprobe un amendament pentru un studiu de fezabilitate.

Pauza a fost uneori adusă în discuţie de către parlamentari. „Dacă am obosit, luăm pauză”, a arătat preşedintele Comisiei de buget din Cameră, Viorel Ştefan.

Parlamentarii au luat pauza de masă, la ora 13:00 şi urmau să revină la şedinţă de la ora l4:00, programul fiind stabilit să se încheie la epuizarea dezbaterii proiectului de buget pe anul 2010.

SURSA: Mediafax