Ce plan a întocmit Comisia Europeană

Pentru ca un număr cât mai mare de angajați să își păstreze locul de muncă, președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen, angajatorii nu trebuie să își concedieze angajații.

De cealaltă parte, angajații trebuie să învețe noi competențe din partea angajatorilor, competențe care sunt beneficie atât pentru ei cât și pentru companie.

Ce spune Ursula von der Leyen

“Ideea este simplă, dacă nu există comenzi, companiile nu mai pot funcționa. Din cauza unui șoc temporar extern precum coronavirus, acestea nu ar trebui să-și concedieze angajații. Îi mențin în continuare, chiar dacă e mai puțin de lucru.

În timpul rămas, angajații ar putea de exemplu să fie învățați noi competențe de care să beneficieze atât compania, cât și ei înșiși.

În acest fel, oamenii nu rămân fără resurse financiare în timpul crizei, pot continua să-și plătească chiriile, să cumpere ceea ce au nevoie. Acest lucru are un impact pozitiv și asupra economiei.

Inițiativa SURE va permite unui număr mai mare de oameni să-și păstreze joburile în timpul crizei. Și vor reveni la normă întreagă imediat ce restricțiile sunt ridicate, iar cererea și comenzile reapar”, a fost mesajul președintelui Comisiei Europene.