Platforma este disponibilă în toate limbile Uniunii și este menită să îi ajute pe europeni să-și planifice vacanțele de vară, dar și deplasările pe termen mai lung, ținând cont de riscurile încă persistente legate de coronavirus.

Platforma furnizează informații în timp real privind frontierele, disponibilitatea mijloacelor de transport, și a serviciilor de turism din statele membre.

Informații despre restricțiile de călătorie

„Re-open EU oferă informații practice furnizate Comisiei de către statele membre cu privire la restricțiile de călătorie, la măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță, cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor, precum și alte informații utile, precum ofertele turistice din fiecare țară și din Uniunea Europeană”, a transmis Sonya Gospodinova, de la Biroul de presă al Comisiei Europene.

Platforma conține și informații despre sponsorizarea prin vouchere, care le permite consumatorilor să-și demonstreze sprijinul față de hotelurile sau restaurantele preferate, cumpărând vouchere de cazare sau de masă, după redeschiderea acestor unități, pentru a ajuta industria hotelieră din Europa în perioada inițială a ridicării restricțiilor și a redeschiderii granițelor.